пʼятниця, 07 травня 2010 15:12

Квітковий годинник на Майдані запустять опівночі

Квітковий годинник на Майдані запустять опівночі

Механізм квіткового годинника у Києві запустять рівно опівночі з 8 на 9 травня, коли було підписано акт про капітуляцію Німеччини.

Про це повідомили у прес-службі столичної мерії.

Цього року годинник висаджений у вигляді ордена ВВВ з Георгієвською стрічкою.

Передбачається, що конструкція буде підсвічуватися, а замість секундної стрілки по колу циферблата будуть блимати лампочки. Отже, дізнатися час за квітковим годинником можна буде не тільки вдень, але і ввечері.

Над циферблатом встановлять спеціальний місток, щоб всі охочі змогли сфотографуватися на фоні годинника. Крім того, для запобігання порушенням цього року будуть використовувати веб-камери.

Нагадаємо, квітковий годинник у Києві був презентований 23 серпня 2009 року. Однак вже наступного дня годинниковий механізм був пошкоджений.

Цього року квітковий годинник обіцяли відкрити на День Перемоги. Очікується, що їхній дизайн буде змінюватися чотири рази, а для створення годинника використовують близько 140 тисяч кольорів.

Перший квітковий годинник у Києві був встановлений на Черепановій горі у 1913 році.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Квітковий годинник на Майдані запустять опівночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі