вівторок, 01 червня 2010 17:17

Курильні суміші прирівняли до наркотиків

Курильні суміші прирівняли до наркотиків

Кабінет Міністрів вніс курильні суміші до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Про це на нараді в Кабміні сказав віце-прем"єр-міністр з гуманітарних питань Владимир Семиноженко.

Він відзначив, що відповідне рішення було ухвалене 31 травня.

Віце-прем"єр підкреслив, що курильні суміші, які містять синтетичні речовини, під виглядом "ароматичних" зараз безперешкодно продаються в Інтернеті, в кіосках на вулицях.

За його словами, заборона в грудні 2009 року обороту вказаних речовин на території сусідніх з Україною держав призвела до масового контрабандного ввезення їх до України.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров"я ініціювало заборону реалізації рослинних сумішей для куріння.

Зокрема, на так звані "мікси" - рослинні курильні суміші Especia Legalize Mix, Spise Gold, Spise Diamond, Afghan-mix, Afghan essence, Afghan incense, тощо.

В результаті досліджень встановлена наявність в сумішах для куріння "синтетичних канабіноїдів" і ряду їх гомологів, які за своєю структурою і дією на організм людини аналогічні дії психотропної речовини - тетрагідроканабінолу.

Тетрагідроканабінол входить до переліку наркотичних, психотропних речовин, прекурсорів і заборонений на території України.

За даними Мінохоронздоров"я, вищезгадані речовини у разі зловживання ними можуть викликати порушення функціонування життєво важливих органів людини і викликати глибокі психічні розлади.

proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Курильні суміші прирівняли до наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі