вівторок, 11 грудня 2007 10:41

Куба підпише Декларацію прав людини

Міністр закордонних справ карибської країни Феліпе Перес Роке  заявив, що його країна має намір підписати два основоположні документи ООН по дотриманню прав людини. "Це політичне рішення, прийняте Кубою, про яке ми повідомляємо сьогодні, коли відзначається Міжнародний день прав людини", - заявив напередодні Перес Роке.

Рішення про підписання Декларації було прийняте після формування в ООН Ради з прав людини. Раніше Куба відмовлялася від приєднання до документів ООН через те, що "США займалися маніпуляціями у сфері прав людини з тим, щоб виправдати агресивну політику і блокаду щодо Куби".

При цьому міністр закордонних справ Куби відзначив, що в країні і так дотримуються всі політичні і цивільні права людей. Для цього на Кубі, повідомив Перес Роке, вони захищені юридичною системою, що діє в карибській республіці.

"Куба завжди підтримуватиме тісне співробітництво  з ООН на основі пошани суверенітету і права кубинського народу на самовизначення", - заявив глава МЗС Куби, повідомляє Telegraf.by.

Зараз ви читаєте новину «Куба підпише Декларацію прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі