вівторок, 02 грудня 2014 15:36

Крим також може залишитися без світла

Крим також може залишитися без світла
Фото: www.wz.lviv.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан не виключає можливості відключення Криму від поставок електроенергії з материка в разі перевищення півостровом доведених до них лімітів споживання.

За його словами, в даний час у зв'язку з дефіцитом потужності в об'єднаній енергосистемі (ОЕС) України електроенергії надходить до Криму по одній лінії. "Якщо надалі не буде виконуватися те, що ми просимо, то, зрозуміло, відключиться і та лінія", - сказав він журналістам у Києві у вівторок.

У той же час міністр відзначив, що Крим в даний час вкладається у відведені ліміти. "Вони вписуються, бо знають, що якщо будуть більше споживати, то лінія відключиться", - додав він.

Продан також нагадав, що графіки аварійних відключень в даний час введені на всій території материкової частини України.

Нагадаємо, що Україна 26 листопада обмежила постачання електроенергії до Криму, залишивши в роботі тільки одну ЛЕП - "Каховка-Джанкой" напругою 330 кВ.

За даними "ДТЕК Крименерго", в 11.42 26 листопада надійшла команда про застосування графіків аварійних відключень для зниження рівня навантаження до 50 МВт.

З чотирьох ЛЕП, якими може подаватися електрика в Крим, дві відключені НЕК "Укренерго" 26 листопада (330 кВ "Мелітополь - Джанкой" і 220 кВ "Каховка - Титан"), ще одна - перебуває в ремонті з 17 листопада (330 кВ "Каховка - Островська").

Причиною обмежень є дефіцит електроенергії в енергосистемі України.

Зараз ви читаєте новину «Крим також може залишитися без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі