пʼятниця, 09 листопада 2018 10:58

Крісло Стівена Гокінга на аукціоні продали у 20 разів дорожче, ніж очікували

Крісло, яким користувався фізик Стівен Гокінг, приніс на аукціоні Christie's у 20 разів більше, ніж очікували організатори.

Гроші від продажу підуть до добродійного Фонду вченого та до Асоціації хвороб моторних нейронів, повідомляє AP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запис голосу Стівена Гокінга відправлять у космос

Моторизоване крісло, яке Гокінг використовував наприкінці 1980-х і початку 1990-х років, зібрало 296 750 фунтів на онлайн-аукціоні Christie's. Очікували, що воно принесе значно менше, близько 15 тис. фунтів.

  Аукціоніст демонструє крісло Стівена Гокінга
Аукціоніст демонструє крісло Стівена Гокінга

Крім того, одну з 5 відомих копій дисертації Гокінга 1965-го з підписом "Ця дипломна робота - моя оригінальна робота" продали за майже 585 тис. фунтів (більше $760 тис.). Загальний дохід від аукціону перевищив $1 млн.

"Завдяки аукціону прихильники вченого отримають шанс стати власниками реліквії, що нагадує про незвичайне життя фізика-теоретика", - сказала донька Гокінга Люсі.

Фізик-теоретик і популяризатор науки Стівен Гокінг помер 14 березня 2018-го в віці 76 років. Він із молодих років страждав від бокового аміотрофічного склерозу. Ця хвороба не лікується та з роками лише прогресує.

Зараз ви читаєте новину «Крісло Стівена Гокінга на аукціоні продали у 20 разів дорожче, ніж очікували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі