пʼятниця, 06 листопада 2015 15:10

Кримські татари під посольством Росії вимагають припинити репресії
6

Фото: Емма Солдатова
Учасники закривають обличчя на знак того, що в Криму небезпечно вільно висловлюватися

Кримські татари розпочали під посольством Росії акцію проти репресій у Криму. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua з місця подій. На акцію зібралося близько 60 людей. Її ініціювало Представництво Меджлісу кримськотатарського народу у Києві.

"Наші вимоги - негайно припинити репресії, відновити свободи, які були при Україні, допустити міжнародні організації до Криму. Також вимагаємо від української влади припинити постачання електроенергії до Криму," — каже на акції правозахисник Мустафа Джемілєв.

"Це мирна акція протесту проти злочинів, що скоюються російськими окупаційними властями на території тимчасово окупованого Криму", - каже голова Меджлісу Рефат Чубаров. - Учасники акції стоять мовчки і закривають обличчя на знак того, що вільно говорити, показувати своє обличчя і виявляти громадянську позицію небезпечно в Криму і в Росії. Ці маски символізують заборону вільної думки і її висловлювання. Одна з вимог акції - свобода політичним в'язням - заручникам: Ахтему Чийгозу, Алі Асанову, Геннадію Афанасьєву, Рустему Ваітову, Мустафі Дегерменджі, Руслану Зейтуллаєву, Юрію Ільченко, Олександру Кольченко, Олександру Костенко, Нурі Примову, Надії Савченко, Ферату Сайфуллаєву, Олегу Сенцову, Олексію Чирнію."

Учасники акції - громадські організаціїкримських татар та кримчан-переселенців. Вони закликають внести питання деокупації Криму до порядку денного ООН і створити Місію ООН з моніторингу прав людини в окупованому Криму з постійним її перебуванням в Сімферополі. Також вимагають надати свободу усім політичним в'язням.

Нагадаємо, 4 листопада пройшли обшуки у будинках кримської журналістки Лілі Буджурової, ініціатора блокади Криму Ленура Іслямова, його батька Елема Іслямова. Натомість Іслямов заявив, що обшуки не вплинуть на блокаду Криму.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари під посольством Росії вимагають припинити репресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі