середа, 07 жовтня 2009 08:39

Кримські школярі отруїлися насінням дурману

Кримські школярі отруїлися насінням дурману

У Красноперекопському районі Криму у вівторок 11 дітей потрапили до лікарні, отруївшись насінням дурману.

Як повідомляє прес-служба Головного управління МНС України в Криму, повідомлення про надзвичайний випадок надійшло медикам у вівторок близько 13.00 із загальноосвітньої школи села Воїнка.

Двоє дітей 10 років були доставлені каретою швидкої допомоги і госпіталізовані до реанімаційного відділення Красноперекопської центральної районної лікарні у стані середнього ступеня тяжкості. Ще 9 дітей цього ж віку були доставлені шкільним автобусом і госпіталізовані в дитяче відділення лікарні.

У даний час стан госпіталізованих 4 дівчаток та 7 хлопчиків задовільний, проте вони продовжують перебувати під наглядом лікарів.

За словами медиків, вживання насіння дурману може призвести до серйозних наслідків для дитячого організму, оскільки алкалоїди, що містяться в рослинах, викликають порушення серцево-судинної та центральної нервової системи. Вживання насіння дурману може призвести навіть до летального результату.

За матеріалом Интерфакс-Украина.


Прикладена до скроні олія з насіння дурману спричиняє галюцинації. Їх побоюються досліджувати учені.

При легкій стадії отруєння пересихає в роті. Людина не може розмовляти й ковтати. Зіниці розширені, шкіра почервоніла, є галюцинації, тахікардія.

При тяжкому отруєнні — повна втрата орієнтації, різке психічне збудження, судоми, непритомність, коматозний стан, слабий пульс і падіння тиску. Смерть може настати від паралічу органів дихання та за умов судинної недостатності.

Дурман росте біля будинків, на смітниках, на берегах річок, поблизу доріг, у садах і на городах.

Зараз ви читаєте новину «Кримські школярі отруїлися насінням дурману». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі