середа, 18 жовтня 2006 16:07

Козлова могли вбити через гроші для Грузії

 

Заступника голови Центробанку Російської Федерації Андрія Козлова могли вбити через перешкоджання викачці грошей у Грузію. Про це у вівторок, 17 жовтня, заявили у правоохоронних органах Росії.

Восени 2005-го Козлов ініціював позбавлення ліцензій ВЕК-Банк і банк "Нова економічна позиція". Ці структури за півроку легалізували та перевели за кордон $7 мільярдів. Керував оборудками 32-річний кримінальний авторитет на ім"я "Джуба". Він контролював вісім московських кредитних організацій. Щоденний дохід Джуби був близько $500 тисяч. Грузин за національністю, "Джуба" більшу частину відмитих грошей переправляв до Грузії. Російські правоохоронці вважають, що саме ці махінації намагався припинити Андрій Козлов.

МВС Росії стало відомо, що останнім часом угрупування Джуби намагалося отримати 3 млрд бюджетних грошей на держпрограму, пов"язану нібито з розвитком тваринництва. Аферу прикривали чиновники Мінфіну і Центробанку РФ.

Про взаємозв"язок вбивства Козлова з розкриттям банківських махінацій заявив і президент Росії Володимир Путін.

Кілька днів тому в Австрії за рішенням суду арештували кілька рахунків, на які переводилися гроші з Москви, зокрема із ВЕК-Банку.

Під час роботи на посаді заступника голови Центробанку Андрій Козлов з 2004 року позбавив ліцензії 6 банків, повідомляє Известия.ru.


Зараз ви читаєте новину «Козлова могли вбити через гроші для Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі