середа, 11 червня 2008 10:28

Кожен четвертий український вчений виїжджає за кордон

Кожен четвертий вчений, який закінчив аспірантуру в Україні, виїжджає за кордон. Таким чином, втрачається багато фахівців, зокрема, технічних фахівців, і це велика проблема для країни. Про це заявив глава Комітету ВР з питань науки і освіти Владимир Полохало на "круглому столі", в ході якого обговорювалася нова редакція проекту Закону "Про вищу освіту".

Як повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради, даний захід відбувся в Сумах. У ньому взяли участь народні депутати України і ректори вищих учбових закладів Сумщини, Чернігівщини і Черкащини. Учасники засідання відзначили, що "головним пріоритетом нової редакції проекту закону є удосконалення правового забезпечення вищої освіти" з метою забезпечення успішного інтеграційного процесу України в світовий і європейський освітні простори".

Крім того, учасники "круглого столу" обговорили питання проведення зовнішнього незалежного оцінювання. На їх думку, це "найбільш радикальна і резонансна реформа в історії системи освіти в Україні".

Нагадаємо, в I кварталі цього року найвищі оклади пропонувалися саме технічним фахівцям - програмістам, інженерам і системним адміністраторам (в середньому $800-1000). У свою чергу, найнижчі пропоновані зарплати були зафіксовані у робочих і викладачів ($350-450), повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «Кожен четвертий український вчений виїжджає за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі