середа, 12 жовтня 2022 12:01

Контрнаступ на Херсонщині: ЗСУ звільнили ще низку населених пунктів

Українські захисники продовжують успішно контрнаступати на півдні.

Збройні сили України звільнили ще п'ять населених пунктів у Херсонській області. Про це повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров в Тelegram 12 жовтня.

"Нашими підрозділами закріплено успіх зі звільнення Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам'янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури", – повідомив Назаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "мінуснули" купу росіян на півдні: подробиці

Зазначається, що обстановка на Південнобузькому напрямку напружена, але контрольована. Наші бійці продовжується "поливати" вогнем сили противника, завдаючи порушення його систем управління та логістичного забезпечення.

Тим часом ворог посилено проводить повітряну розвідку, навколо 17 населених пунктів вздовж лінії фронту і на щойно вивільнених територіях. Продовжує обстріли наших позицій та тилових територій, не цурається й техногенного шантажу, повідомляє ОК "Південь".

Автор: карта DeepState
  Збройні сили України продовжують звільняти території  Херсонщини
Збройні сили України продовжують звільняти території Херсонщини

На 9 жовтня вже звільнено від російських загарбників понад 1170 кв. км території на Херсонському напрямку.

Українські військові продовжують просування як на східній частині фронту на Донбасі, так і на півдні, прорвавши позиції росіян на північному сході Херсонської області.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ на Херсонщині: ЗСУ звільнили ще низку населених пунктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі