субота, 28 липня 2007 11:22

Конгрес США проголосував за розсекречення бюджету розвідки

Конгрес США затвердив законопроект, що вперше передбачає розсекречення бюджету американської розвідки.

"Не пізніше, ніж протягом 30 днів після завершення кожного фінансового року, починаючи з 2007 фінансового року, директор національної розвідки США зобов"язаний обнародувати сукупний об"єм асигнувань, затверджених конгресом для національної розвідувальної програми на цей фінансовий рік", - йдеться в тексті законопроекту про посилення безпеки.

Після голосування документ, затверджений сенатом направлений на підпис президентові США.

"Починаючи з 2009 фінансового року, президент може відмінити або відкласти обнародування (бюджету розвідки) по кожному фінансовому року", - наголошується в тексті документа. У таких випадках глава Білого дому повинен протягом 30 днів після закінчення фінансового року надати в комітети з розвідки сенату і палати представників конгресу США незасекречену письмову заяву про те, що розкриття даних по бюджету розвідки "нанесе шкоди національній безпеці країни". При цьому президентові дозволено надати в конгрес засекречене обґрунтування цього рішення.

Рішення конгресу розповсюджується на бюджет так званої "національної розвідувальної програми" (NIP - National Intelligence Program), яка включає діяльність всього "розвідувального співтовариства" США під керівництвом директора національної розвідки за винятком програм тактичної військової розвідки (MIP - Military Intelligence Program), за які відповідає глава Пентагону.

В даний час "розвідувальне об"єднання" США складається з 16 розвідувальних спецслужб, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США проголосував за розсекречення бюджету розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі