пʼятниця, 23 квітня 2010 15:16

Компослуги в Україні таки подорожчають

Компослуги в Україні таки подорожчають

Міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов заявив, що у 2010 році тарифи на компослуги не підвищаться тільки у тих містах і селах, де вони відповідають собівартості.

Так він прокоментував інформацію щодо зниження ціни на російський газ, повідомляє прес-служба МінЖКГ.

"Переконаний, що в цьому році тарифи на житлово-комунальні послуги не будуть збільшуватись. У тих містах, де ціни відповідають собівартості тарифів, споживачам хвилюватись не варто, однак, там де тарифи занижені, вони будуть переглянуті - запевнив міністр.

Зокрема, за його словами, це стосується ситуації в столиці, де рівень тарифів на 50% менший економічно обґрунтованих, тобто населення сплачує лише половину вартості тарифів за спожиті компослуги.

"Тому тут необхідно шукати шляхи вирішення цієї проблеми: чи знайти гроші в міському бюджеті та покривати різницю за рахунок муніципалітету, чи поступово виходити на економічно обґрунтований рівень. Це актуальна проблема, яка має місце і в інших містах та регіонах", - наголосив Попов.

Він також додав, що у випадку, аби ціна на газ залишилася незмінною, оплата за спожиті гарячу воду та тепло, змусила б піднімати ціни на житлово-комунальні послуги в цілому у 2-2,2 рази.

"Це означало б, що квартплата збільшилася б на 300-400 гривень для однокімнатних квартир та на 600 гривень для двокімнатних. Відповідно б, ще більше платили б власники трикімнатних квартир", - сказав міністр.

Попов наголосив, що такі ціни для населення в Україні не можна було вводити, адже люди просто відмовилося б сплачувати, і "це фактично зруйнувало б економіку житлово-комунального господарства".

Як відомо, 22 квітня президент Віктор Янукович заявив, що, враховуючи домовленості щодо ціни на газ, тарифи на газ і житлово-комунальні послуги для населення у 2010 році підніматися не будуть.

Зараз ви читаєте новину «Компослуги в Україні таки подорожчають ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі