середа, 04 квітня 2018 00:32

Компанія Укроборонпрому найняла американських лобістів - ЗМІ

Компанія Укроборонпрому найняла американських лобістів - ЗМІ
Укрінмаш - перша українська корпорація, яка отримала ліцензію на експорт та імпорт військових товарів. Фото: Укрінформ

Державне підприємство з експорту озброєнь Укрінмаш, яке є частиною структури держконцерну Укроборонпром, найняло американську лобістську компанію Yorktown Solutions для просування інтересів в США.

Відповідні документи оприлюднив Департамент юстиції США, йдеться у матеріалі програми "Схеми".

"Згідно з даними контракту, Yorktown Solutions в інтересах української оборонної компанії повинна "взаємодіяти з Конгресом і комітетами, Сенатом та Будинком збройних служб, органами влади, Департаментом оборони, торгівлі та Адміністрацією президента США, ЗМІ, організовувати інтерв'ю, публікувати статті, підтримувати і розширювати відносини між оборонними організаціями США та Замовником", - наголошується в повідомленні.

Контракт підписали 21 березня, він триватиме до кінця року. Укрінмаш буде платити $7500 на місяць. Американські лобісти зобов'язані розкривати інформацію про своїх іноземних клієнтів в рамках виконання закону FARA (The Foreign Agents Registration Act).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укроборонпромі повідомили про звільнення 40% працівників

У самій компанії заявили, що причини найму лобістів і наявність відповідальних за міжнародне співробітництво відділів в Міністерстві оборони коментуватимуть після письмового запиту.

Укрінмаш - перша українська корпорація, яка отримала ліцензію на експорт та імпорт товарів військового та подвійного призначення.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Укроборонпрому найняла американських лобістів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі