понеділок, 25 травня 2009 15:19

Комісія запевняє, що 5-місячна дівчинка померла не від щеплення

Комісія запевняє, що 5-місячна дівчинка померла не від щеплення

Попередній висновок медичної комісії, яка розслідує причини смерті п"ятимісячної дівчинки з с. Нагірне Самбірського району Львівської області: щеплення не стало причиною смерті дитини.

"Це трагічний збіг обставин і немає причинно-наслідкового зв"язку з вакцинацією", – про це сьогодні, 25 травня, повідомила голова комісії, головний педіатр Львівської області Любомира Кутневич.

За її словами, попередня причина смерті дитини – гостра респіраторна інфекція, ускладнена бронхіолітом. Інфекція наразі не ідентифікована і тривають вірусологічні дослідження.

Любомира Кутневич запевнила, що перед вакцинацією дитину оглядали, проте хвороба була в інкубаційному періоді, без клінічних проявів, тому дівчинка й була вакцинована. "Проведена вакцинація просто збіглася з цим і, на превеликий жаль, дитина померла", – додала вона.

Головний педіатр області уточнила, що дівчинку щеплювали від кашлюку, дифтерії та правцю і від поліомієліту та гемофільної інфекції. "Зараз вакцина опломбована самбірською міліцією і зберігається у холодильнику, тому ми не маємо права її рухати. Але всі умови зберігання вакцини були дотримані", – наголосила голова комісії.

За її словами, всі висновки комісії є попередніми, адже наразі немає остаточного заключення з патанатомії.

Нагадаємо, 5-місячну дитину з с. Нагірного Самбірського району Львівської області щеплювали 8 травня. Дівчинці стало погано приблизно через 14 годин після вакцинації. Медики рятували життя дитини впродовж семи годин, проте 10 травня вона померла.

За матеріалом ЗІК

Зараз ви читаєте новину «Комісія запевняє, що 5-місячна дівчинка померла не від щеплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі