четвер, 04 березня 2010 12:29

"Коляднику" Зваричу суд відмовив у позові проти Ющенка

"Коляднику" Зваричу суд відмовив у позові проти Ющенка

Львівський окружний адміністративний суд прийняв рішення закрити провадження у справі екс-судді Ігоря Зварича проти екс-президента Віктора Ющенка про визнання дій протиправними.

Суд вирішив, що ця справа має не цивільно-правовий характер, а справа загальної юрисдикції і тому повинна розглядатися судами загальної юрисдикції.

У своєму рішенні суд наголосив, що під час наради у Секретаріаті Президента екс-президент Ющенко, висловлюючись про Зварича, не вчиняв посадових дій, які могли б вплинути на хід слідства, а лише висловлював свої особисті міркування щодо цієї справи.

Адвокат Руслана Юхименко повідомила, що, на її думку, суд помилився, виносячи це рішення, і тому адвокати Зварича протягом п"яти днів подаватимуть апеляцію.

"Суд вирішив, що ця справа не адміністративного характеру, тому вона не містить цивільно-правовий спір, як наслідок: слід звертатися до суду загальної юрисдикції. Суд встановив, що президент висловлювався як фізична особа, але згідно з таким рішенням суду випливає, що президент у робочий час може говорити будь-що і це не буде порушенням та перевищенням його службових обов"язків", – сказала Юхименко.

Після розгляду справи проти екс-президента Ющенка, суд розглядатиме ще два позови: проти висловлювання у Верховній Раді Генпрокурора Олександра Медведька та народного депутата від Партії регіонів Сергія Ківалова, а також проти висловлювань голови СБУ Валентина Наливайченка на брифінгу перед журналістами, передає ЗІК.

Зараз ви читаєте новину «"Коляднику" Зваричу суд відмовив у позові проти Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі