четвер, 24 жовтня 2024 21:30

Коли в Україні збудують завод дронів Bayraktar: назвали терміни

Коли в Україні збудують завод дронів Bayraktar: назвали терміни
Зараз для заводу замовляють обладнання. Фото: turkishdefencenews.com

2025 року в Україні планують завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar.

Він має бути готовий у серпні, сказав гендиректор компанії Baykar Халук Байрактар, передає Reuters.

"Ми на 80 відсотків завершили будівництво, зараз йде замовлення обладнання. Терміни виробництва залежатимуть від перебігу війни, але завод буде готовий у серпні 2025 року", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди зникли легендарні Bayraktar: експерт пояснив

На заводі мають виготовляти кілька версій дрона Bayraktar - TB2 та TB3. Моделі мають різні розміри, вантажопідйомність, максимальну швидкість та інші характеристики.

Компанія Baykar придбала земельну ділянку для будівництва заводу у серпні 2023 року. Посол України у Туреччині Василь Боднар казав, що для цього власник створив компанію в Україні.

На значній частині моделей, які вироблятимуться на цьому заводі, мають стояти комплектуючі українського виробництва. Це можуть бути двигуни, інші запасні частини чи колеса.

Безпілотники Bayraktar втратили свою колишню ефективність на фронті і їх майже не використовують.

Причиною стало те, що росіяни поліпшили роботу своїх систем ППО і радіоелектронної боротьби. Про це в інтерв'ю Defense News заявив офіцер Головного управління розвідки Володимир Валюх.

У матеріалі також ідеться про те, що на відміну від початку повномасштабної війни, коли Bayraktar був "зіркою" інформаційного поля, у 2023 році про цей безпілотник майже нічого не чути.

Утім, якщо немає відео з Bayraktar, це не означає, що їх перестали використовувати, додали журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Коли в Україні збудують завод дронів Bayraktar: назвали терміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі