субота, 13 лютого 2021 16:15

Коли Україна отримає вакцину AstraZeneса

Коли Україна   отримає вакцину AstraZeneса
Із 15 лютого Україна очікує отримати 500 тис. доз вакцини від коронавірусу AstraZeneka. Фото: pixabay.com

Із 15 лютого Україна очікує отримати 500 тис. доз вакцини від коронавірусу AstraZeneсa, закуплених за державні кошти через посередника Crown Agents.

Усього до кінця лютого Україна має отримати один мільйон доз вакцини AstraZeneсa. Про це повідомив головний санлікар Віктор Ляшко.

2021 року Україна щомісяця має отримувати по мільйону доз вакцин, з червня – по 2 млн щомісяця. За оптимістичним сценарієм, щеплення в Україні почнуть робити на наступний день після отримання вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов розповів про ще одну вакцину від Covid-19, яку ввезуть в Україну

Що стосується вакцини американської компанії Pfizer по лінії глобального механізму COVAX - її ми не отримаємо наступного тижня через бюрократичні труднощі. Україна тільки в понеділок отримає від виробника необхідний проєкт угоди. Після цього вакцину мають зареєструвати і отримати накладну від UNICEF. Всі ці процеси займуть кілька днів.

Оксфордський університет почав досліджувати реакцію дітей на вакцину від коронавірусу AstraZeneca. Нове проміжне випробування визначить ефективність вакцини для дітей віком від 6 до 17 років.

Зараз ви читаєте новину «Коли Україна отримає вакцину AstraZeneса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі