четвер, 07 червня 2007 14:28

КНДР знову випробувала в Японському морі ракети малої дальності

Північна Корея в четвер знову здійснила декілька випробувальних пусків ракет малої дальності із західного побережжя у напрямі Японського моря. Про це повідомила південнокорейська розвідка.

Останні ракетні випробування КНДР проводила 25 травня, запустивши декілька ракет дальністю не більше 200 км. у напрямі Японського моря. Запуски ракет були здійснені як з східного, так і західного побережжя Корейського півострова. Японський уряд тоді заявив, що північнокорейські ракети мали малу дальність польоту і не представляли безпосередньої загрози Японії. У США і інших країнах це також сприйняли як "рутинні випробування", які не несуть серйозної загрози.

Проте дії КНДР викликали пильну увагу міжнародного співтовариства, оскільки минулого року вона здійснила масовані випробування балістичних ракет середньої і великої дальності, а також провела своє перше ядерне випробування.

У липні минулого року шість ракет стартували з бази Китерен на південно-східному побережжі КНДР, благополучно пролетіли 300-400 км. на північний схід і потрапили, судячи з усього, в наперед певний морський район радіусом 50 км. Невдачу потерпіла тільки ракета нового типу з умовною назвою "Тепходон-2", яка вибухнула на початку польоту.

Після цих випробувань Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію, в якій призвав КНДР не нагнітати напруженість на Далекому Сході, повернутися до мораторію на пуски балістичних ракет і переговорів про ядерний потенціал Пхеньяну, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «КНДР знову випробувала в Японському морі ракети малої дальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі