четвер, 08 жовтня 2009 09:04

Клінтон дорікнула Росії Політковською

Клінтон дорікнула Росії Політковською

Нездатність російської влади притягати до відповідальності вбивць журналістів дискредитує заклики про боротьбу з корупцією. Про це заявила державний секретар США Хілларі Клінтон.

Хілларі Клінтон висловила занепокоєність тим, що з 2000 року в Росії було убито 18 журналістів, і лише в одному випадку вбивці були засуджені.

Держсекретар особливо виділила три випадки: нерозкрите вбивство оглядача "Нової газети" Ганни Політковської, яка була застрелена в під"їзді свого будинку 7 жовтня 2006 року; вбивство Пола Хлєбнікова, редактора російського видання журналу Forbes, убитого біля дверей редакції 9 липня 2004 року, і останнє за часом викрадення і вбивство правозахисниці і журналістки Наталії Естемірової в Грозному в липні цього року.

"Досі ніхто не притягає до відповідальності у цій справі, а також щодо інших справ, що стосуються злочинів проти російських журналістів, включаючи Пола Хлєбнікова, а зовсім недавно Наталії Естемірової", - підкреслила держсекретар США.

Нагадаємо, наступного тижня Клінтон відвідає Москву, вперше в ролі держсекретаря США, щоб продовжити політику "перезавантаження" відносин з Росією.

Візит Клінтон запланований на 13-14 жовтня. У планах поїздки - переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Клінтон дорікнула Росії Політковською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі