середа, 24 жовтня 2012 09:37

Київських підприємців змусять платити податок на дощ

Київських підприємців змусять платити податок на дощ
Фото: mir24.tv

Учора, 23 жовтня, киян налякали новиною про те, що невдовзі столична влада планує брати "податок на дощ", тобто стягувати додаткову плату за збір та очистку стоків з дахів та прилеглих територій, пише газета "Сегодня".

На міських форумах подібна ініціатива викликала обурення з боку киян. Проте, виявилося, що насправді ніякий дощовий податок киянам не загрожує.

"Це жодним чином не стосується громадян. Ніякого "податку на дощ" для населення не було і не буде, хай ніхто не переживає, - сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. - Мова йде тільки про юридичних осіб. У кожного підприємства є своя територія, яка забруднюється в процесі експлуатації. Їздять машини, на асфальті накопичуються масло, бензин: коли йде дощ, брудна вода стікає в каналізаційні мережі. Але її обов'язково потрібно очищати. Тож таким підприємствам, залежн від квадратних метрів заасфальтованої території, виставлятиметься відповідна плата. Така практика поширена у всьому світі".

Подібні правила вже кілька років тому були затверджені рішенням Київради. Мова йде просто про втілення цієї ідеї в життя, оскільки тільки такі заходи допоможуть врятувати Дніпро від забруднення, вважають у відомстві.

Зараз ви читаєте новину «Київських підприємців змусять платити податок на дощ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі