пʼятниця, 19 березня 2010 17:05

Київських дітей обіцяють захистити від вчителів-збоченців

Київських дітей обіцяють захистити від вчителів-збоченців

Освітня комісія депутатів Київради ініціювала нові, більш суворі умови прийняття на роботу до школи для захисту дітей від викладачів-збоченців.

Приводом до посилення перевірки став скандал в одному з навчальних закладів, де вчитель інформатики виявився педофілом.

Зокрема, столичні депутати запропонували долучити міліцію та психіатра до співбесіди під час прийняття на роботу вчителя. Медики могли б перевіряти не тільки фізичний та розумовий, але й моральний стан майбутнього викладача.

Утім, проблема ускладнюється тим, що в Україні спостерігається тенденція браку кваліфікованих кадрів у галузі освіти. Щороку тисячі випускників педагогічних вищих навчальних закладів не ідуть працювати у школу, відтак сотні вакансій залишається незаповненими.

У дефіциті викладачі інформатики, фізкультури, іноземних мов. За таких умов говорити про жорсткий відбір кадрів українській школі не доводиться.

Наразі нові умови для прийняття вчителів іще уточнюють і мають розглянути на сесії Київради.

Водночас у всьому світі процедура прийняття персоналу для роботи з дітьми передбачає суворішу за українську перевірку - закордоном перевірка шкільних працівників міліцією і медиками є нормою.

Як відомо, слідчі виявили вже четверо жертв вчителя інформатики, якого звинувачують у розбещенні неповнолітніх.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Київських дітей обіцяють захистити від вчителів-збоченців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі