вівторок, 28 липня 2009 14:51

Київ знайшов гроші для 70-метрового колеса огляду

Київ знайшов гроші для 70-метрового колеса огляду

На встановлення 70-метрового колеса огляду у Києві влада вже знайшла кошти.

Як розповів заступник мера з питань благоустрою Ігор Добруцький, встановити нову пам"ятку планують до наступного Дня Києва.

"Це інвестиційний проект, і місту він не коштуватиме жодної копійки, ми його просто орендуватимемо і кататимемо киян", - сказав Добруцький. За його словами, для гігантського колеса діаметром більше 70 метрів уже шукають місце.

"Спочатку думали встановити колесо в Маріїнському парку, але через загрозу зсувів від ідеї довелося відмовитися. Колесо може з"явитися на Поштовій площі або в Старонаводницькому парку, що неподалік від Аскольдової могили. Місце повинно бути ідеальним для огляду", сказав заступник мера. За його словами, інвестор уже є, але сума коштів, які необхідні для будівництва атракціону, поки невідома.

Аналогічний атракціон - 135-метрове Лондонське око, - встановлено у 1999 році на березі Темзи, є другим за величиною подібним спорудженням у світі. Він може одночасно прокатати 800 осіб. Вартість входу: 15-20 фунтів (210-280 грн.), а за окрему плату вас почастують шампанським або глінтвейном.

Лідером же є сінгапурський Singapore Flyer (Летючий Сінгапур) висотою 163 м, що вміщує 784 особи. Також до кінця цього року в Китаї відкриється колесо Beijing Sky Boat (Пекінський небесний човен) висотою 208 метрів і місткістю 1920 осіб.

Нагадаємо, що комунальне підприємство Київзеленбуд має намір встановити 70-метрове колесо огляду в одному із міських парків у 2010 році.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Київ знайшов гроші для 70-метрового колеса огляду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі