четвер, 19 листопада 2009 09:26

Київ поділять на 4 історичні ареали

Київ поділять на 4 історичні ареали

У майбутньому генплані Києва у столиці виділять чотири історичних ареали.

Про це повідомила директор Науково дослідного інституту пам"яткоохоронних досліджень Мінкультури Олена Сердюк.

Так, за її словами, на відміну від сьогоднішніх трьох історичних ареалів, у Києві планують виділити: центральний, південний, китаєвський та дорогожицький ареали.

Центральний, де зосереджена найбільша кількість пам"ятників історії, архітектури,

- умовно можна розділити на три частини: Старокиївську (центр - Софійський собор), Подільську, Печерську (центр - Лавра).

Південний ареал включає музей народної архітектури і побуту "Пирогово" та парк "Феофанія".

Китаєвський охоплює урочище Китаєво, а Дорогожицкий - розташований у північній частині міста й охоплює територію Кирилівської церкви, Бабиного яру і Лук"янівського цвинтаря. Саме Дорогожицький - стане історичним новим ареалом столиці.

"На лівому березі потрібно було б брати під охорону Стару Дарницю. Вона безумовно цікава як окреме містечко. Там була прекрасна планувальна структура, цікаві архітектурні рішення. Цей район достойний збереження, але сьогодні він знищується", - сказала Сердюк.

За її словами, визначення меж історичних ареалів частково вплине на забудову цих місць, але повністю проблему їх безконтрольної забудови не вирішить. У зв"язку з цим у Генплані повинні ще бути прописані режими використання цих зон та обмеження їх по забудові.

За матеріалом Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «Київ поділять на 4 історичні ареали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі