середа, 30 травня 2007 13:35

Київ має намір установити нові тарифи на вивіз сміття

Київська міська державна адміністрація має намір установити тарифи на вивіз твердих побутових відходів населення, 12,67- 17,7 гривні за 1 куб. метр для 8 компаній.

Про це сказано в проекті розпорядження Київміськадміністрації.

Зокрема, відповідно до проекту, найнижчий тариф на вивіз сміття буде в компанії "Селтік", він становитиме: 12,67 гривні/куб. м за вивіз сміття від населення, 14,2 гривні/куб. м - від бюджетних установ і 15,84 гривні/куб. м - від інших споживачів.

Найвищий тариф на вивіз сміття буде в компанії "Київспецтранс" - 17,7 гривні/куб. м від населення, 19,82 гривні/куб. м від бюджетних організацій і 22,13 гривні/куб. м від інших споживачів.

Разом з тим тариф на поховання відходів на полігонах "Київспецтрансу" для всіх компаній становитиме від 5 гривень/куб. м (якщо сміття від населення), до 5,59 гривні/куб. м (якщо сміття від бюджетних установ), і 6,24 гривні/куб. м (якщо сміття від інших споживачів), на полігоні будівельних відходів N1 буде діяти тариф за домовленістю.

При цьому утилізація відходів на сміттєспалювальному заводі "Енергія" буде коштувати для всіх компаній 22,68 гривні/куб. м незалежно, від якого споживача вивезені відходи.

Начальник Головного управління цінової політики Василь Яструбинський припустив, що ці тарифи будуть уведені в дію із червня.

Раніше 9 компаній-перевізників твердих побутових відходів у Києві заявили, що мають намір припинити роботу з 22 січня у разі непідвищення Київміськадміністрацією тарифів на вивіз сміття або невиплати компенсації різниці між собівартістю послуг і чинними з 1998 року тарифами, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Київ має намір установити нові тарифи на вивіз сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі