середа, 30 червня 2010 11:01

Киянку ледь не загризли троє бійцівських собак

Киянку ледь не загризли троє бійцівських собак

Під Києвом три домашні собаки ледь не загризли на смерть 35-річну киянку, пише "Сегодня". Проте господиня псів може відбутися лише дрібним штрафом.

Постраждала Оксана Гаркавенко приїхала на дачу, яка знаходиться в районі Віти Поштової. "Я йшла по дорозі, коли до мене підбігли троє псів бійцівської породи - африканський бурбуль. Я злякалася величезних собак і зупинилася, а їх господиня, жінка років 30-ти, сказала, щоб я не боялася і йшла далі. Як тільки я почала йти, пси кинулися на мене і почали дерти. Я знепритомніла від болю, пам"ятаю тільки, що господиня не могла утримати своїх псів і просто відпустила повідки", - розповіла постраждала Оксана.

Перехожі кинулися відгонити псів і викликали "швидку". Якби потерпілу привезли до лікарні трохи пізніше, вона б не вижила. Операція тривала 4 години, хірурги наклали на розірване тіло 230 швів, голову Оксани лікарям довелося збирати з семи шматочків - собаки зняли скальп.

"Щодня лікування обходиться нещасній майже в тисячу гривень, господиня псин проплатила лише за перші дні стаціонару. Ми додзвонилися до власниці бійцівських собак Наталії, але вона відрізала: "Йдіть до суду!", - пише видання.

Міліція в даному випадку може стягнути з власниці собак лише штраф трохи більше 50 гривень. "У нас немає кримінального покарання за те, що собака кусає або вбиває людину. Зате є покарання за шкоду, заподіяну людиною собаці", - заявив глава прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук. Потерпілий може подати позов на господарів псів і вимагати відшкодування матеріального (лікування) і морального збитку. Суд також може вирішити вилучити собак і вбити. З початку року за рішенням суду вбили 20 агресивних собак.

Зараз ви читаєте новину «Киянку ледь не загризли троє бійцівських собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі