четвер, 19 листопада 2009 09:10

Кияни отримуватимуть воду по годинах

Кияни отримуватимуть воду по годинах

АК Київводоканал попереджає про загрозу припинення стабільного водопостачання жителів столиці.

Про це йдеться у відкритому листі голови правління - генерального директора ВАТ АК Київводоканал Ярослава Філатова і голови об"єднання первинних профспілкових організацій компанії Валерія Азманова до Київської міської державної адміністрації з проханням запобігти загрозі життєзабезпечення столиці.

Текст листа оприлюднено на офіційному порталі ВАТ Київводоканал.

Київводоканал заявляє, що в результаті блокування його рахунків за борги перед АЕК Київенерго підприємство, яке єдине постачає киянам питну воду і забезпечує відведення каналізаційних стоків, не здатне продовжувати свою господарську діяльність та здійснювати аварійні ремонтні роботи на мережах.

Київводоканал не може купувати необхідні для процесу водопідготовки реагенти. Вже сьогодні ми змушені розглядати варіанти переходу на лімітований графік подачі питної води мешканцям столиці, йдеться у відкритому листі.

Блокування рахунків Київводоканалу, як зазначає керівництво компанії, може призвести до порушення технологічної лінії очищення каналізаційних стоків, яке відбувається на Бортницькій станції аерації.

Отже, не тільки Київ, але й населення усього Дніпровського басейну, яке проживає нижче за течією Дніпра, буде наражатися на небезпеку техногенної катастрофи.

"Кияни вкотре стають жертвою непорозуміння АЕК Київенерго та ВАТ АК Київводоканал, підкреслюється у зверненні столичного водоканалу до влади міста.

Керівництво компанії заявляє, що всупереч чинним розпорядженням міськдержадміністрації, АЕК Київенерго роками не підписує договори про купівлю у Київводоканалу холодної води для приготування гарячої. В Київводоканалі підкреслюють, що в столиці сьогодні відсутній виробник гарячої води, оскільки АЕК Київенерго, отримавши від КМДА центральні теплові пункти, де фактично здійснюється послуга з гарячого водопостачання, не визнає себе виробником гарячої води і, відповідно, не розраховується з ВАТ АК Київводоканал за сировину для виробництва гарячої води - холодну воду.

З цієї причини ВАТ АК Київводоканал щомісяця втрачає кошти на суму понад 16 млн. грн., які мають бути направлені на погашення існуючої заборгованості.

Щоб уникнути збитків і водночас зробити систему надання комунальних послуг населенню максимально прозорою, ВАТ АК Київводоканал заявляє, що готовий прийняти від АЕК Київенерго центральні теплові пункти, і виступати виробником не тільки холодної, але і гарячої води.

З огляду на викладене, Київводоканал просить столичну владу терміново втрутитися в існуючу ситуацію з метою недопущення припинення водопостачання в столиці та уникнення загрози екологічної катастрофи.

"Вимагаємо вжити невідкладних заходів щодо термінового остаточного визначення реального виробника послуг з гарячого водопостачання з подальшою передачею в його управління теплових пунктів, які знаходяться у власності територіальної громади міста. Іншого шляху встановити прозорі взаємовідносини та розрахунки між ВАТ АК Київводоканал і АЕК Київенерго, а також гарантувати киянам якісне і стабільне централізоване постачання як холодної, так і гарячої води за нинішньої ситуації постійних корпоративних спорів та правових колізій просто не існує", - йдеться у зверненні компанії, адресованому голові КМДА Леоніду Черновецькому та його першому заступнику Анатолію Голубченку.

Як повідомлялося раніше, у вересні цього року Київська міська державна адміністрація заявила про намір вилучити в компанії Київенерго орендоване останньою комунальне майно у разі, якщо Київенерго не виконає взяті на себе зобов"язання з постачання міста гарячою водою і тепловою енергією.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Кияни отримуватимуть воду по годинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі