пʼятниця, 24 квітня 2009 17:37

Киянам підвищать тарифи на послуги ЖКГ з червня

Киянам підвищать тарифи на послуги ЖКГ з червня
У Києві з 1 червня 2009 року відбудеться перший етап підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства.

Про це повідомив сьогодні журналістам виконуючий обов"язки голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко.

"Учора було прийнято рішення про скасування мораторію (на підвищення тарифів на послуги ЖКГ – ред.). Тобто депутати Київради сказали: так, можна приводити тарифи до економічно обґрунтованих – приводь, влада, будь ласка, тарифи до економічно обґрунтованих", - сказав Голубченко, додавши, що це відбуватиметься "уповільнено, поетапно, із одночасним забезпеченням соціального захисту населення".

У зв"язку з цим він повідомив, що найближчим часом вийде відповідне розпорядження КМДА про поетапне приведення тарифів на послуги ЖКГ до економічно обґрунтованих.

"Але воно буде дуже помірковане, дуже м"яке і матиме декілька етапів: три або чотири – і обов"язково будуть виділені особливі пункти із соціального захисту", - запевнив Голубченко.

Як він пояснив, розпорядження буде видано до 1 травня, далі упродовж одного місяця воно буде розміщено на офіційному сайті КМДА, вступить у силу з 1 червня, а, відповідно, квитанції з новими тарифами до споживачів надійдуть вже у липні.

Він також уточнив, що етапи підвищення тарифів триватимуть упродовж поточного та першої половини наступного року.

Говорячи про конкретні коефіцієнти підвищення, Голубченко зазначив, що це відбуватиметься для кожних споживачів по-різному.

Нагадаємо, учора, 23 квітня, депутати Київської міської ради cкасували мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги у Києві та надали повноваження щодо здійснення тарифної політики в місті Київській міській державній адміністрації.

За матеріалами УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Киянам підвищать тарифи на послуги ЖКГ з червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі