вівторок, 19 квітня 2011 10:21

Китай збудує військовий корабель на основі українського авіаносця - ЗМІ

Авіаносець "Варяг", куплений Китайською народною республікою в України 1998 року за 23 млн дол., можливо, використовується для підготовки до створення нових військових кораблів.

Про це повідомляє низка ЗМІ Тайваню, ворогуючого з КНР.

Публікація в інтернеті фотографій оновленого судна викликала у тайванських фахівців сумніву в тому, що Китай дотримується обіцянки зробити з авіаносця, купленого за ціною металобрухту, плавуче казино і готель. За їх даними, на основі "Варяга" вже створено повномасштабний макет військового судна для підготовки першого покоління китайських палубних льотчиків і екіпажів кораблів. Крім того, глава Тайванського інформаційного центру під час виступу в парламенті заявив, що Китай в найближчому майбутньому побудує власний авіаносець, використовуючи креслення "Варяга". Як аргумент також наводиться перейменування авіаносця, який тепер носить ім'я Shi Lang - китайського генерала, який захопив Тайвань 1861 року.

Офіційний Пекін поки ніяк не відреагував на інформацію, що з'явилася. Відомо лише, що "Варяг" нині перебуває в північно-східному порту Далянь.

У свою чергу, у світлі чуток про нарощування Китаєм військово-морської сили, Тайвань заявив про плани будівництва власного військового корабля-"невидимки", оззброєного керованими ракетами. За словами заступника міністра оборони Тайваню Лін Ю-Пао, будівництво 500-тонного корвета розпочнеться 2012 року і має завершитися протягом двох років.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Китай збудує військовий корабель на основі українського авіаносця - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі