середа, 20 червня 2007 14:44

Китай випередив США по викидах вуглекислого газу

У 2006 році Китай випередив США по викидах вуглекислого газу в атмосферу на 8,7 відсотка, ставши, таким чином, світовим лідером по цьому показнику, повідомляє голландське Агентство з дослідження навколишнього середовища.

Згідно висновків експертів, якщо минулого року США виробили 5,8 мільярдів тонн CO2, то Китай - 6,2 мільярдів.

Очікувалося, що КНР випередить США по викидах CO2 в найближчі декілька років. Проте такий різкий стрибок дослідники пояснюють тим, що китайці в 2006 році збільшили споживання вугілля в електроенергетиці і розширили виробництво цементу.

Представники голландського агентства відзначають, що в своєму дослідженні не враховували викиди інших парникових газів, наприклад, метану від сільськогосподарської галузі і окису азоту, що утворюється під час виробничих процесів, а також шкідливі гази від авіаційної і суднобудівельної промисловості.

Нагадаємо, третє місце, після Китаю і США, по кількості викидів в атмосферу CO2 займають країни Євросоюзу. Проте їх об"єми виробництва вуглекислого газу складають приблизно половину китайського. Крім того, 17 червня Європейське агентство з навколишнього середовища повідомило, що викид в атмосферу газів, які викликають парниковий ефект, з 2005 року знизився на 0,7 відсотка.

За Євросоюзом йдуть Росія, Індія і Японія. Варто відзначити, що японці зайняли перше місце з придбання квот на викид в атмосферу вуглекислого газу - 38 відсотків, а найбільшим продавцем цих квот став Китай, він продав 66 відсотків. Разом з тим, за даними дослідників, емісія вуглекислого газу від використання викопних видів палива збільшилася минулого року на 2,6 відсотка, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Китай випередив США по викидах вуглекислого газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі