вівторок, 18 грудня 2007 09:25

Киргизька опозиція опротестувала вибори голодуванням

18 грудня в киргизькому місті Ош прихильники опозиційної партії "Ата-Мекен" (Батьківщина) розпочали голодування на знак незгоди з результатами дострокових парламентських виборів.. У акції протесту беруть участь понад десять людей. Вони заявляють, що порушення мали місце як у процесі передвиборної кампанії, так і під час підрахунку голосів – все це, на їх думку, вплинуло на результати, які ЦВК республіки оприлюднила 17 грудня. Раніше партія також заявляла, що готується провести масовий мітинг у відповідь на "небувале використання адміністративного ресурсу і множинні факти фальсифікації".

За попередніми даними, п"ятипроцентний бар"єр по країні подолали тільки дві партії: пропрезидентська "Ак Жол" (Світлий шлях) і "Ата-Мекен". Проте остання, як стверджує киргизька ЦВК, не пройшла регіонального бар"єру, тобто не виконала вимоги, за якою для перемоги ще потрібно набрати в кожному регіоні півпроцента від загальнореспубліканського списку виборців.

Якщо партії все ж таки не вистачить голосів хоча б у одній області, вона не зможе претендувати на мандати. Правда, норма про півпроцентний бар"єр ще може бути скасована чи скоректована. 18 листопада питання про її перегляд розглядатиме Верховний суд Киргизії, повідомляє ІА "Фергана.Ру".

Зараз ви читаєте новину «Киргизька опозиція опротестувала вибори голодуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі