субота, 17 листопада 2007 11:31

Кількість загиблих від циклону "Сидр" в Бангладеш подвоїлася

За попередніми даними, близько 1100 чоловік загинули в результаті тропічного циклону "Сидр", що обрушився на західне побережжя Бангладеш. Раніше повідомлялося, що загинули не менше 508 жителів країни.

Точну кількість загиблих і постраждалих встановити поки не можливо, оскільки в країні порушені всі комунікації. Лінії електропередачі і телефонні мережі були виведені з ладу навіть в тих областях, які не піддалися прямій дії циклону. Столиця Бангладеш Дакка залишається без електрики.

За відомостями ООН, ураганний вітер і сильний дощ пошкодили близько 20 тисяч будинків. Невідома доля 150 риболовецьких судів, що опинилися в морі у момент шторму. "Сидр" знищив практично весь урожай на південно-західному побережжі.

ООН планує виділити Бангладеш на ліквідацію наслідків стихії декілька мільйонів доларів. До рятувальних робіт і розподілу гуманітарних вантажів привернутий близько десяти груп фахівців.

Як повідомлялося, "Сидр", швидкість вітру в центрі якого в четвер досягала 70 метрів в секунду, до ранку п"ятниці ослаб до тропічного шторму і просунувся на північний схід від Дакки, передає агентство Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Кількість загиблих від циклону "Сидр" в Бангладеш подвоїлася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі