понеділок, 01 червня 2015 12:25

Київрада зберегла безкоштовний проїзд для пенсіонерів та інвалідів

Київрада зберегла безкоштовний проїзд для пенсіонерів та інвалідів

Депутати Київради зберегли право безкоштовного проїзду у громадському транспорті для низки пільгових категорій пасажирів всупереч рішенню Кабінету міністрів, який скасував їх покриття з 1 червня, повідомляє  УНН.

Згідно із повідомленням прес-служби, таке рішення депутати Київради ухвалили на пленарному засіданні ще 28 травня. Депутати зберегли право безкоштовного проїзду у громадському транспорті для низки пільгових категорій пасажирів.

Також, надається право на безкоштовний проїзд взятим на облік в Києві особам, внутрішньо переміщеним з тимчасово окупованих територій, зони АТО і населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення (приблизно 40 тис. громадян).

"Незважаючи на постанову Кабінету міністрів, згідно з якою з 1 червня скасовуються пільги на проїзд багатьом категоріям населення, київська влада бере на себе зобов'язання зберегти ці пільги для киян-пільговиків: пенсіонерів, інвалідів ІІІ групи, учасників війни, членів сім'ї ветеранів війни, громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і трудові заслуги, осіб, які доглядають за інвалідами. Крім того, пільги залишаються в учнів загальноосвітніх шкіл, батьків багатодітних сімей, соціальних працівників, патронажних сестер (356,7 тис. осіб)", — йшлося у повідомленні.

Так, до 1 січня 2016 р. користуватися пільгами в наземному транспорті можна на підставі посвідчення, проте вже з січня 2016 р. — за "Карткою киянина".

У метрополітені — до 1 липня — за посвідченнями, з липня — за "Карткою киянина".

28 травня у прес-службі Укрзалізниці повідомили, що велика кількість категорій пільговиків і надалі зможе користуватися послугами залізничного транспорту за пільговою ціною та безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Київрада зберегла безкоштовний проїзд для пенсіонерів та інвалідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі