четвер, 14 грудня 2006 09:41

Католицького священика засудили за геноцид

Автор: http://www.telegraf.by
 

Міжнародний кримінальний трибунал у Руанді визнав колишнього католицького священика Атаназа Серомба винним у геноциді народу цієї країни і засудив його до 15 років в"язниці. Колишнього католицького священика визнали винним у вбивстві двох тисяч біженців-тутсі.

Вони загинули під уламками церкви, де намагалися сховатися від переслідувачів. Католицький священик наказав зруйнувати церкву за допомогою бульдозера.

Всі звинувачення стосуються подій 1994 року, коли представники народності хуту почали кампанію по знищенню народності тутсі. Тоді за 4 місяці убили 800 тисяч людей. Геноцид в Руанді залишив сиротами 95 тисяч дітей, а більшість жінок, зґвалтованих під час тих подій, заразилися ВІЛ/СНІДом.

Засудженого заарештували в Танзанії 2002 року, куди він прибув з Італії. У момент арешту він під чужим ім"ям працював священиком у двох церквах в околицях Флоренції. Серомба так і не визнав себе винним ні по одному пункту з висунутих йому звинувачень.

Міжнародний трибунал Руанди створили за ініціативою ООН для судового переслідування осіб, відповідальних за геноцид та інші серйозні порушення міжнародного гуманітарного права, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «Католицького священика засудили за геноцид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі