пʼятниця, 26 березня 2010 15:58

Кастро обізвав Обаму "фанатиком, що меле дуринці"

Кастро обізвав Обаму "фанатиком, що меле дуринці"

Лідер кубинської революції Фідель Кастро у новій статті, опублікованій 25 березня на Кубі, назвав нинішнього президента США Барака Обаму "фанатиком, який вірить у капіталістичну імперіалістичну систему", й іноді "говорить дурниці" про ситуацію на Кубі.

"Сподіваюся, що ті дурниці, які він (Обама) іноді говорить про Кубу, не затуманили його розум", - наголосив Кастро.

Підставою для такої заяви кубинського лідера на адресу глави Білого дому став виступ президента США, в якому той зажадав "покласти край репресіям" на Кубі і звільнити всіх політичних ув"язнених, які там перебувають.

На думку Кастро, зовнішньополітичний курс нинішньої американської адміністрації поки "нічим не відрізняється" від колишнього, яким слідували "крайні праві, за рідкісним винятком". "Незважаючи на це, ми не маємо ворожих почуттів ні до Обами, ані тим більше до народу Сполучених Штатів", - зазначив колишній глава Куби.

Водночас, він вітав успіх американського президента, якому вдалося провести через Конгрес плани з реформи національної системи охорони здоров"я.

При цьому кубинський лідер додав, що США знадобилося 234 роки з часу прийняття Декларації незалежності, щоб прийняти закон, який забезпечує доступність охорони здоров"я для всіх громадян країни. Влада Куби, зауважив Кастро, такого результату досягла ще 50 років тому. За його словами, це було зроблено всупереч багаторічній блокаді з боку "наймогутнішої держави в світі".

В грудні минулого року Фідель Кастро назвав "брехливим і демагогічним" виступ президента США Барака Обами на саміті ООН з питань клімату, що завершився в Копенгагені.

Вести, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Кастро обізвав Обаму "фанатиком, що меле дуринці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі