середа, 06 червня 2007 18:22

Каспаров закликав західних лідерів ізолювати Путіна

Один з лідерів "Іншої Росії" Гарі Каспаров вважає, що лідери світових держав повинні відноситися до Путіна так, як до Лукашенка, і тому вести політику, направлену на його ізоляцію. Про це Каспаров заявив після завершення міжнародної конференції, що проходила в Празі, "Демократія і безпека: основоположні цінності і розумна політика", на якій 5 червня він виступав з доповіддю про стан Росії.

На думку Каспарова, у Джорджа Буша, а також інших глав країн - учасниць G8, таких, як Ніколя Саркозі і Ангели Меркель, існує достатньо можливостей дати зрозуміти Путину, що під його управлінням Росія йде все далі від демократії, що він не може діяти, як Лукашенко, і продовжувати розглядатися як лідер демократичної держави.

Коментуючи виступ на конференції Джорджа Буша, в якому той заявив, що Москва відмовилася від демократичних реформ, про прихильність яким раніше говорили в Кремлі і підкреслив, що відхід від демократичних принципів в Росії відбувся саме за Володимира Путіна, схильного до авторитарного правління, Каспаров відзначив: "Нарешті він зрозумів, що насправді відбувається в Росії. Нарешті він перестав порівнювати положення в сьогоднішній Росії з тим, що було в радянські часи". По словах Каспарова, під час особистої зустрічі з Бушем після його виступу він призвав американського президента почастіше робити такі публічні заяви про положення з демократією в Росії, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Каспаров закликав західних лідерів ізолювати Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі