середа, 01 лютого 2012 17:28

Каші й ковбаси їдять пенсіонери та безпритульні в 20-градусні морози
11

Фото: Фото: Андрій Шматов

Працівники благодійного центру "Стефанія" щодня годують гарячими обідами 400 людей. З них лише 10 відсотків — бомжі, інші — малозабепечені та пенсіонери. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Едуард Льошин, працівник центру "Стефанія", під час роздачі обідів біля церкви Івана Хрестителя по вул. Гарматній.

"Возимо гарячі обіди щодня. Обслуговуємо шість точок на правому березі. Годуємо приблизно 400 людей. З них лише десять відсотків — бомжі, інші — пенсіонери й малозабезпечені. За день з'їдають сто кілограмів каші й 20 кілограмів ковбаси або котлет", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінницькі безхатьки сварять мера за незручний пункт обігріву

1 лютого біля машини зібралося зо три десятки людей. Їх годували пшеничною кашею і лікарською ковбасою.

"Ми з товаришем бомжуємо вже 5 років. З жінками розлучилися і почали холостякувать. Тепер ми вільні як птахи — ні дружини, ні дому", - розповів безпритульний Василь. Він разом з товаришем Василем їв кашу прямо на вулиці.

"Холоду ми не боїмося, бахнули по сто грамів горілки і зразу тепло стає. Хочу з цим зав'язувати. Буду як тибетські монахи: вони сідають на сніг і уявляють, що в тілі розгорається великий вогонь. Кажуть, вони на морозі можуть мокрий рушник висушити. Я теж так хочу навчитися", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко "випадково" зайшов у "пункт обігріву" і поїв кашу з безпритульним Сашком

67-річна Ольга Петрівна переклала кашу з пластикової тарілки в судочок і забрала з собою.

"Отримую 870 гривень пенсії. За комунальні послуги кожного місяця віддаю 450, ще 200 гривень йдуть на ліки. Можу собі купити лише хліб і якоїсь крупи. Сюди кожного дня обідати приходжу. Тут ковбаску і котлетки дають", - поділилася жінка.

Коли всі розійшлися, до машини підійшов високий чоловік у хутряній шапці. У руках він ніс пакет, з якого виглядала качалка ковбаси, батон і пакет молока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До пунктів обігріву бомжі майже не ходять - постійними клієнтами стали пенсіонери

"Дайте мені шматок хліба і кілька шматків ковбаси", - сказав він Едуарду.

"В одні руки ми даємо лише одну порцію. Якщо маєте потребу, то беріть кашу  і шматок ковбаси", - відповів йому соціальний працівник.

Чоловік не взяв нічого.

Зараз ви читаєте новину «Каші й ковбаси їдять пенсіонери та безпритульні в 20-градусні морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі