четвер, 19 листопада 2020 12:34

Карантин вихідного дня: в одному з міст-бунтівників вирішили дотримуватись обмежень

Карантин вихідного дня: в одному з міст-бунтівників вирішили дотримуватись обмежень
Івано-Франківськ буде змушений дотриматись карантину вихідного дня. Фото: pixabay

Карантин вихідного дня в суботу та неділю діятиме у Івано-Франківську.

Уряд не зважає на рішення місцевих органів влади, трактує їх по-своєму, заявив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"На моє переконання, цей карантин вихідного дня нічого не дає, адже говорити про серйозні наслідки не можна, тому що 5 днів ми працюємо у звичному режимі, а 2 дні не працюємо… Таким чином не можна перервати ланцюг передавання інфекції", - сказав мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль розповів про 4 формати підтримки бізнесу

За його словами, уряд пішов на такий крок для того, щоб показати, що він щось робить.

"Сьогодні бізнес правильно ставить питання, як компенсувати всі втрати суботи та неділі. Особливо суботи, бо для тих, хто продає одяг, це найприбутковіший день. А зараз на вихідних магазини зачинені й інші заклади теж. Вони несуть великі втрати, бо підприємцям це ніхто не компенсує", - зазначив Марцінків.

Половина опитаних українців підтримує запровадження карантину вихідного дня, друга половина - проти. 49% підтримують, стільки ж не погоджуються з обмеженнями, показує опитування Соціологічної групи "Рейтинг". Лише 35% очікують, що в результаті цього поширення коронавірусу зменшиться, зате 62% - не згодні з цим. 85% знають про те, що уряд запровадив карантин вихідного дня, 15% - щось чули або взагалі вперше чують про це.

Зараз ви читаєте новину «Карантин вихідного дня: в одному з міст-бунтівників вирішили дотримуватись обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі