неділя, 30 вересня 2012 06:01

Кандидат у президенти Венесуели заявив про вбивство двох його однопартійців

Кандидат у президенти Венесуели заявив про вбивство двох його однопартійців
Фото: Reuters

Єдиний кандидат від опозиції на майбутніх президентських виборах у Венесуелі Енріке Капрілес заявляє про те, що невідомі застрелили двох його однопартійців під час мітингу, передає в ніч на неділю агентство Рейтер.

За словами Капрілеса, опозиціонери були застрелені в суботу під час мітингу в рідному штаті чинного президента країни Уго Чавеса - Барінас.

Як повідомляє агентство з посиланням на свідчення очевидців, невідомі стріляли з вантажівки, що належить венесуельської нафтогазовій держкомпанії PDVSA. За іншими даними, вантажівка належала місцевій адміністрації.

Коментарів від офіційної влади Венесуели поки не надходило, відзначає Рейтер.

Через тиждень, 7 жовтня, у Венесуелі відбудуться президентські вибори. На пост глави держави претендують сім кандидатів, однак основними є чинний президент Уго Чавес, який має намір зайняти цю посаду утретє поспіль, і єдиний кандидат від опозиції Енріке Капрілес. За останніми даними соціологічних опитувань, за Чавеса готові проголосувати 48% населення, Капрілесу свої голоси готові віддати 32% опитаних.

Минулого тижня Капрілес обіцяв вивести на вулиці міст своїх прихильників, якщо уряд Венесуели не визнає на майбутніх виборах його перемогу. За словами опозиційного кандидата, до нього вже надходить інформація про те, що уряд може готувати якийсь спеціальний план дій з метою не визнати результати голосування, якщо Капрілес переможе.

У свою чергу, президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер у середу заявила про те, що міжнародне співтовариство не повинно сумніватися в прихильності до демократії Чавеса, який виграв за підтримки народу величезну кількість різних виборів. За словами Кіршнер, немає ніяких передумов до того, що Чавес не визнає будь-який результат голосування на майбутніх президентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Кандидат у президенти Венесуели заявив про вбивство двох його однопартійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі