четвер, 24 квітня 2008 09:33

Канал "Аль-Арабія" повідомив про затримання заступника Саддама Хусейна

Телеканал "Аль-Арабія" в середу повідомив про затримання Іззата Ібрагіма аль-Дурі - найближчого соратника колишнього президента Іраку Саддама Хусейна.

За даними телеканалу, повідомляє AFP, Аль-Дурі був спійманий недалеко від Кіркука іракськими військовими і переправлений до Багдада, де його передали американському командуванню. Проведена експертиза ДНК, повідомляє "Аль-Арабія", підтвердила, що затриманий саме Аль-Дурі.

В той же час представники американського командування в Іраку в середу ввечері заявили, що Аль-Дурі не знаходиться в їхньому розпорядженні. "До нас дійшла поширена ЗМІ інформація про затримання Аль-Дурі, проте ми заявляємо, що американському контингенту в Іраку не передавали такої людини. Ми також не маємо в своєму розпорядженні відомостей про те, що Аль-Дурі знаходиться у іракських військових", - йдеться в заяві, поширеній офіційними представниками командування США в Іраку.

Аль-Дурі - найвисокопоставленіший представник режиму Саддама Хуссейна, який залишається на волі. За інформацію, яка допоможе впіймати Аль-Дурі, США оголосили нагороду в 10 мільйонів доларів. Раніше вже з"являлися повідомлення про затримання цієї людини, проте пізніше вони не підтверджувалися. Іракська влада повідомляла, що Аль-Дурі ховається на території Сирії, звідки координує угрупування бойовиків, що діють на території Іраку, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Канал "Аль-Арабія" повідомив про затримання заступника Саддама Хусейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі