вівторок, 11 липня 2006 13:40

Канадець зумів обміняти скріпку на справжній будинок

Підприємливий канадець Кайл Макдональд внаслідок низки обмінів, почавши з великої червоної скріпки отримав цілий будинок. На це у 26-річного Макдональда пішов приблизно рік.

Макдональд завжди вірив в те, що, почавши з простої скріпки, він зможе дійти до поставленої мети. У цьому йому допоміг інтернет і незвичайні здібності маркетолога. Просто кажучи, канадець добре уміє хвалити те, що у нього є.

При цьому Кайл дав обіцянку не приймати подарунків і не погоджуватися на свідомо "спонсорські" пропозиції. Головний принцип у всій низці операцій - чесний натуральний обмін.

На першій стадії обмінів червону скріпку канадець без особливих зусиль обміняв на ручку у формі риби. Ручку у формі риби - на незвичайної форми ручку від дверей. Дверну ручку - на похідний примус, примус - на електрогенератор. Електрогенератор спочатку конфіскували нью-йоркські пожежники, але потім він повернувся до Макдональда.

Потім генератор поступився місцем порожній пивній бочці з неоновою вивіскою "Бадвайзер" і зобов"язанням наповнити посудину улюбленим пивом господаря. Хтось може сказати, що обмін нерівноцінний, але ж отримавши бочку, Макдональд став рекламувати її в інтернеті як "набір для вечірки "Зроби сам". Чи варто дивуватися, що канадський ді-джей Майкл Баррет, мабуть любитель вечірок, розлучився ради цього із снігоходом?

Потім снігохід поміняли на тур в Скелястих горах в Британській Колумбії. Утримавшись від спокуси кинути все і відпочити, невтомний підприємець віддав тур в обмін на мікроавтобус. Мікроавтобус, яких на світі сотні тисяч, якщо не мільйони, Макдональд вмудрився обміняти на контракт із звукозаписною компанією.

Це був не просто контракт, а цілий "Комплект для зірки, що починає": 30 годин запису в студії; 50 годин міксування; транспорт в канадське місто Торонто з будь-якої точки світу і назад; проживання в Торонто, а також передача записаного альбому людям з SONY-BMG і радіо XM.

Невідомо, як добре уміє співати Макдональд, але це йому і не потрібно було. Зате за можливість записуватися в Торонто одна молода співачка із США запропонувала Макдональду і його подружці безкоштовно жити в її будинку в штаті Арізона цілий рік. Цілий рік життя в Арізоні Макдональд обміняв всього на один вечір з рок-зіркою Елісом Купером.

Далі сталося незрозуміле: аудієнцію з літнім рокером Макдональд віддав в обмін на іграшку - так званий "сніжний глобус", скляна куля з фігурками і лелітками всередині. Потряс кулю - лелітки кружляються і падають на крихітний пейзаж, як справжній сніг. Красиво, звичайно, але на шляху до нерухомості - безумовно крок убік.

Але це для простих смертних. Чи то відчував Макдональд, чи то знав, що актор Корбін Бренсен, зірка американських мильних опер другого ешелону, колекціонує ці самі глобуси, як одержимий. У колекції Бренсена - вже 6000 таких іграшок і за право володіти ще однією він пообіцяв Макдональду оплачувану роль в своєму новому фільмі.

Ну а далі - просто. Народ в крихітному містечку Кіплінг, провінція Саскачеван, вирішив, що мати свою людину на знімальному майданчику не перешкодить. І за це запропонував Макдональду справжній двоповерховий будинок. Білий з червоними віконцями.

Макдональд заявив, що абсолютно приголомшений тим, що трапилося. Тепер він готується до переїзду в крихітний Кіплінг (населення 1140 чоловік). Що він робитиме в незнайомому йому місці, невідомо, але щось підказує, що молодий підприємець там не пропаде, пишуть ПОДРОБНОСТИ.UA.

Зараз ви читаєте новину «Канадець зумів обміняти скріпку на справжній будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі