пʼятниця, 10 серпня 2007 11:55

Кабмін вирішив створити резерв уранової сировини

Кабінет Міністрів на засіданні 8 серпня вирішив створити річний резерв ядерного палива й матеріалів.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства палива й енергетики.

"Ухвалено рішення про створення річного резерву готової сировини (закису окису урану)", - цитує прес-служба слова міністра палива й енергетики Юрія Бойка.

Міністр пояснив, що створення резерву дасть змогу уникнути негативних наслідків від можливих цінових коливань вартості урану.

Він уточнив, що резерв буде створюватися за рахунок коштів цільової надбавки до тарифу на електроенергію Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

У квітні Кабмін доручив Мінпаливенерго розробити проект рішення уряду про створення резерву ядерного палива й матеріалів в об"ємі річної потреби атомних електростанцій.

Щорічна потреба українських АЕС в урані становить 2,4 тис. тонн, тоді як власний видобуток становить тільки 0,8 тис. тонн за рік.

Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів дозволив Національній акціонерній компанії "Енергоатом" використовувати 1 060 млн. гривень на ремонт енергоблоків на Південноукраїнської АЕС і створення резерву уранової сировини.

"Енергоатом" має намір до 2011 року створити спільний резерв ядерного палива, що складається із річного об"єму урану й готового палива.

Україна має намір збільшити до 2013 року видобуток урану на 212,5%, або на 1700 тонн до 2500 тонн/рік для переходу на повне забезпечення діючих атомних електростанцій, а в 2014-2025 роках збільшити видобуток урану до 5 900 тонн, в 2025- 2030 роках - 6 400 тонн.

Ці показники визначені галузевою програмою "Уран України" і Енергетичною стратегією на період до 2030 року, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін вирішив створити резерв уранової сировини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі