середа, 21 листопада 2007 09:43

Каблучку з 1 176 діамантами показали киянам (ФОТО)
6

У Києві, у музеї Російського мистецтва презентували частину унікальної виставки — понад 15 дорогоцінних робіт з приватних колекцій.

На огляд виставлені фініфтиві хрестики, перстень з 1176 діамантами вартістю 450 тис. грн, ажурні ювелірні гарнітури. Мабуть, найвражаючий виріб - клинок з бивня мамонта і дамаської сталі. Фахівці оцінюють цю зброю в 200 тисяч гривень.

"Багато хто вважає, що ввезення на територію України виробів з кісток мамонтів, а також використання бивнів - нелегальне. Проте це не так, клинок в Україні знаходиться на законних підставах" - сказав нам глава ювелірного будинку Ігор Лобортас, пише "Сьогодні".

За його словами, в 1995 році прийнята Вашингтонська конвенція про заборону на використання слонячої кістки. Але там нічого немає про кістки мамонтів, оскільки останнім вимирання не загрожує.

Держмитслужба підтвердила: "Якщо ювелір задекларував вивіз з Росії цієї роботи для виставки, а також зафіксує ввезення, то все законно".


За матеріалами: "Сегодня", ForUm

Зараз ви читаєте новину «Каблучку з 1 176 діамантами показали киянам (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі