неділя, 24 грудня 2017 10:32

Кабінет В'ячеслава Чорновола оновили до ювілею

Кабінет В'ячеслава Чорновола оновили до ювілею
Кабінет В'ячеслава Чорновола оновили. Фото twitter.com

Представлений в музеї часопис, надрукований особисто В'ячеславом Чорноволом, передали до музею шістдесятництва в Києві з Луцька. Нині це вже експонат, яким поповнилася колекція Меморіального кабінету.

Оновили колекцію меморіального кабінету до 80-го дня народження дисидента. Дещо змінили також стенди з фотографіями. У кабінеті експонують переважно документальні матеріали, щоправда окремий експонат – одяг В'ячеслава Чорновола, у якому він був у день загибелі - передала його дружина Атена Пашко.

"Це був дуже страшний момент. Це був згорток одягу, в якому він загинув. Вона його лише злегка запрала, але він з виразними плямами крові. Каже, рука не піднімається викинути. І тримати вдома теж не можу, але хай бачать", – сказала 5 телеканалу завідувач Музею шістдесятництва Олена Лодзинська.

Політик та дисидент В'ячеслав Чорновіл – ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет та Акта проголошення незалежності України – загинув 25 березня 1999 року поблизу Києва в автокатастрофі. Його рідні та соратники досі переконані, що загибель була не випадковою. Посмертно В'ячеславу Чорноволу присвоєно звання Героя України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди захищали Чорновола під час мітингів.

Однодумці В'ячеслава Чорновола вважають його загибель умисним вбивством. За словами Миколи Кульчинського, політик-патріот заважав Росії та олігархічній економіці України.

Зараз ви читаєте новину «Кабінет В'ячеслава Чорновола оновили до ювілею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі