середа, 02 липня 2008 09:29

Йорданія висилає з країни посла Ірану

Міністерство закордонних справ Йорданії у вівторок увечері ухвалило рішення вислати з країни тимчасового повіреного в справах посольства Ірану в Аммані у відповідь на аналогічні дії з боку іранської влади, яка в понеділок вислала з країни посла Йорданії в Тегерані Ахмеда аль-Муфалляха, повідомило джерело в МЗС королівства.

Іранська влада ухвалила це рішення на знак протесту проти участі йорданської парламентської делегації в конференції, що проводиться на початку цього тижня в Парижі організацією Мужахиді Халяк, опозиційній нинішній владі Ірану.

У йорданську делегацію увійшли віце-спікер йорданського парламенту Мамдух аль-Абаді та ще шість депутатів, а також близько 25-ти йорданських політиків та журналістів.

За словами джерела, МЗС Йорданії пояснило іранському тимчасовому повіреному, що участь депутатів в цьому форумі не відображає офіційної йорданської позиції. "Вони поїхали на конференцію самостійно, з особистих міркуваннях", - пояснив він.

"Йорданія дотримується природних і хороших відносин зі всіма державами, включаючи Іран, і йорданська зовнішня політика ґрунтується на відмові від співпраці з партіями або організаціями, конфліктуючими або невизнаними офіційною владою", - сказав співбесідник агентству РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Йорданія висилає з країни посла Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі