середа, 26 вересня 2007 19:46

Ізраїльтяни розбомбили автомобіль викрадача британського журналіста

ВВС Ізраїлю в середу, 26 вересня, завдали удару по сектору Газу, знищивши автомобіль з трьома бойовиками озброєного угрупування "Армія Ісламу".

Один із загиблих раніше брав участь у викраданні журналіста Бі-Бі-Сі Алана Джонстона, який, провівши декілька місяців в полоні, був звільнений в липні цього року.

Reuters повідомляє, що в результаті авіанальоту було убито четверо бойовиків.

При цьому Ізраїль заявив про готовність почати наземну операцію, з метою припинити ракетний обстріл своєї території з сектора Газу.

"Ми все більше схиляємося до проведення наземної операції в секторі Газу, від якої нас до недавнього часу утримували ряд міркувань", - відзначив в зв"язку з цим міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак.

Початок бойових дій може привести до зриву палестино-ізраїльської конференції, яку США мають намір організувати у Вашингтоні в листопаді цього року.

Минулого тижня у відповідь на обстріл своєї території ракетами "Касам" ізраїльський уряд вже оголосив сектор Газу "ворожою територією", погрозивши значно урізати водо- і енергопостачання сектора, який знаходиться під контролем радикального угрупування ХАМАС, пише ізраїльська Ha"aretz.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльтяни розбомбили автомобіль викрадача британського журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі