середа, 22 грудня 2010 13:56

Із затонулого судна в Чорне море вилилася нафта

Із затонулого судна в Чорне море вилилася нафта

За даними Азово-чорноморської екологічної інспекції, допустима концентрація нафтопродуктів у морі біля мису Тарханкут (Чорноморський район) перевищує в 10,6 разів. Такі результати хіміко-лабораторного аналізу, взятого на місці затонулого тут 18 грудня суховантажу "Ібрагім-Якім" під прапором Камбоджі.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як зазначили в прес-службі відомства, судно перевозило металобрухт з Миколаєва до Туреччини. На борту знаходилося 5,5 тисяч тонн металобрухту, 40 тонн дизпалива і 2 тонни масла. У результаті аварії на судні утворилася пробоїна.

Під час огляду берегової лінії фахівці виявили різкий запах дизпалива, але видимих слідів розливу палива і забруднення акваторії Караджинської бухти не виявили через сильний шторм на морі. У зв'язку з цим, фахівці інспекції і зробили виміри води з наступним лабораторним аналізом.

Сам капітан судна розлив нафтопродуктів заперечує.

За його словами, документація на вантаж і судновий журнал роботи з ГММ залишилися на борту судна. В даний час очікується прибуття судновласника для вирішення питання зняття судна з мілини.

Зараз ви читаєте новину «Із затонулого судна в Чорне море вилилася нафта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі