четвер, 23 вересня 2021 09:48

Із вантажівок збираються брати гроші за користування дорогами

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді встановити плату за користування дорогами державного значення для транспорту вагою понад 12 т.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 22 вересня.

"Логіка проєкту доволі проста: тисячі кілометрів автодоріг в Україні будуються коштом платників податків, тобто всіх українців. При цьому тисячі кілометрів українських доріг отримують найбільше навантаження і знос саме через вантажівки. Тому для них пропонується встановити оплату за користування дорогами загального користування", - сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомирські чиновники "зарили" в дороги 1 млн грн із бюджету

Основна мета запровадження такої плати за проїзд - збільшення доходів дорожнього фонду в Україні. Також встановлення справедливого підходу до збору коштів на розвиток доріг від користувачів дорожньої інфраструктури.

Шмигаль додав, що ця ініціатива є частиною Угоди про асоціацію України з ЄС, бо це правило "абсолютної більшості європейських країн".

Також законопроєкт передбачає запровадження системи контролю руху транспортних засобів і електронної системи плати за користування дорогами.

Автор: ukranews.com
  Пояснювальна записка до законопроєкту
Пояснювальна записка до законопроєкту

15 вересня Кабмін затвердив проєкт держбюджету. В уряді заявили про стабільний курс гривні. На розвиток дорожньої інфраструктури передбачили понад 124 млрд грн. Шмигаль пообіцяв тисячі кілометрів оновлених доріг, будівництво нових мостів та аеропортів.

Зараз ви читаєте новину «Із вантажівок збираються брати гроші за користування дорогами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі