вівторок, 15 травня 2007 19:52

Із Чорнобильської зони зроблять національний парк

Депутати Житомирської облради ініціюють створення в Чорнобильській зоні національного природного парку. Про це повідомили в прес-службі Житомирської обласної ради.

Щоб зберегти в Чорнобильській зоні, зокрема в Народицькому районі Житомирської області, різноманітність і красу природи, Житомирська облдержадміністрація внесла пропозицію створити в цьому районі ландшафтний заповідник місцевого значення "Древлянський" загальною площею 40 тисяч гектарів. Депутати облради підтримали цю пропозицію. Відповідно до рішення сесії, заповідник охоплює лісові масиви Народицького, Базарського, Кліщівського, Залісського лісництв, Народицького лісгоспу та землі запасу Базарського, Россоховського, Мотійківського, Селецького сільських і Народицької селищної рад.

Сесія доручила державному управлінню охорони навколишнього середовища в Житомирській області і Народицькій райдержадміністрації клопотати перед Міністерством охорони навколишнього середовища України про створення на базі ландшафтного заповідника місцевого значення "Древлянський" українського національного природного парку.

Народицький район Житомирської області понад усе постраждав від аварії на ЧАЕС і велика площа його орних земель виведена з сільськогосподарського призначення. Такі поля поступово заліснюються. У той же час в цьому районі є великі масиви лісів, природних лук і боліт, які мають багату флору і фауну. Також у цих угіддях є рідкісні види тварин і рослин, занесені в Червону Книгу України, передає УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «Із Чорнобильської зони зроблять національний парк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі