четвер, 13 листопада 2008 13:57

Іранець ввозив до України героїн в шлунку

Співробітники столичної міліції і Служби безпеки України в аеропорту "Бориспіль" при виході з терміналу затримали 20-річного іранця, в шлунку якого після рентгена виявили гумовий контейнер з героїном.

Як повідомили у відділі по зв"язках з громадськістю МВС України в Києві в четвер, завдяки проведеній спільно з СБУ операції було з"ясовано, яким чином іранські наркотики контрабандою потрапляли до студентів київських університетів.

У затриманого громадянина Ірану спочатку не виявили наркотики, проте його підозрювали в контрабанді, і тому була проведена медична експертиза і рентген.

Вилучений у іранця героїн направлений на експертизу, а відносно нього порушена кримінальна справа по ст.305 і 307 Кримінального кодексу України, які передбачають позбавлення волі до 8 років. Об"єм контрабандного наркотика не уточнюється, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Операція відділу по боротьбі з незаконним оборотом наркотиків Солом"янського району проводилася протягом декількох місяців, коли правоохоронці спілкувалися і перевіряли багато іноземних студентів, що навчаються у вузах Києва. За результатами операції з"ясувалося, що близько 18 молодих громадян з арабських країн займалися дрібнооптовою торгівлею наркотиків. Декількох з них затримали, вилучивши при цьому марихуану, опіум, героїн, амфітамін, електронні прилади для фасовки наркотиків. Відносно кожного з продавців наркотиків порушена кримінальна справа.

Матеріали передані в слідчий відділ столичного управління СБУ, який займається подальшим розслідуванням справи.

Зараз ви читаєте новину «Іранець ввозив до України героїн в шлунку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі