понеділок, 19 жовтня 2020 20:41

Іран готовий надати однакову компенсацію родичам жертв збитого літака МАУ

Іран готовий надати однакову компенсацію родичам жертв збитого літака МАУ
Іран надасть усім однакову компенсацію. Фото: ОП

Іран готовий забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв збитого літака МАУ.

Про це заявили у пресслужбі МЗС України за підсумками зустрічі в Тегерані заступника міністра закордонних справ Євгенія Єніна з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом, повідомляє "Європейська правда".

"Вітаємо рішення Ірану взяти на себе всю відповідальність за збиття українського літака, а також готовність забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їхнього громадянства", - зазначив Єнін.

Він наголосив на необхідності неупередженого та об'єктивного розслідування обставин авіакатастрофи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані стартує новий етап переговорів про катастрофу літака МАУ

"Прогрес у переговорному процесі щодо українського літака сприятиме нормалізації співробітництва з Іраном в усіх сферах", - наголосив заступник глави МЗС.

Літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився 8 січня в Ірані, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини

Зараз ви читаєте новину «Іран готовий надати однакову компенсацію родичам жертв збитого літака МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі